Kompanija Gorana Ivaniševića pred stečajem

Splitska kompanija Sport lajn (Line), koja je u vlasništvu slavnog hrvatskog tenisera Gorana Ivaniševića, pred pokretanjem je stečajnog postupka od strane Trgovačkog suda Hrvatske.

Tanjug, ilustracija

SPLIT - Splitska kompanija Sport lajn (Line), koja je u vlasništvu slavnog hrvatskog tenisera Gorana Ivaniševića, pred pokretanjem je stečajnog postupka od strane Trgovačkog suda Hrvatske.

Ivaniševićeva kompanija podnela je zahtev 31. januara za pokretanje predstečcajne nagodbe, ali kako u zakonskom roku nije predata sva potrebna dokumentacija, Nagodbeno veće splitske Fine odlucilo je pre četiri dana da Trgovačkom sudu predloži pokretanje stečajnog postupka, prenosi Tportal.

Sport lajn ukupno duguje 5,7 miliona kuna (750 hiljada evra), što je navedeno u zahtevu za predstečajnu nagodbu.

Budući da Fini nije predata sva dokumentacija, nije poznato ko su glavni poverioci. Međutim, iz popisa poreskih dužnika Ministarstva finansija vidljivo je da Ivaniševićeva kompanija samo državi duguje preko 1,1 miliona kuna.

Pošto predstečajna nagodba neće biti sprovedena, Sport lajn sada čeka stečaj sa likvidacijom, a potražioci će pokušati da naplate dugove od preostale imovine.

Kompaniju je osnovao 1998. Goranov otac Srđan, a uz njih dvojicu kao vlasnica je upisana i Goranova majka, Gordana Ivanišević.

Najveći poslovni poduhvat Sport lajna bila je izgradnja poslovno-stambenog kompleksa Lazarica 2, a zgrada sa 65 luksuznih stanova je uz velike probleme završena 2003. godine.

Ivanišević je sam priznao u intervjuu za nedeljnik Globus kako je to bio promašen projekat, i da "nije bio upućen u posao, kao i da je verovao pogrešnim ljudima".

 

Tagovi: Goran Ivanišević, kompanija, stečaj

Share