Lukšić na listi mladih globalnih lidera

Svetski ekonomski forum uvrstio je potpredsednika Vlade Crne Gore, Igora Lukšića, na listu mladih globalnih lidera za ovu godinu, dodeljujući mu priznanje za profesionalna dostignuća i posvećenost društvu...

FotoTanjug, M. Jelisijević

PODGORICA - Svetski ekonomski forum uvrstio je potpredsednika Vlade Crne Gore, Igora Lukšića, na listu mladih globalnih lidera za ovu godinu, dodeljujući mu priznanje za profesionalna dostignuća i posvećenost društvu, preneo je portal Analitika.

Svetski ekonomski forum objavio je danas listu mladih globalnih lidera za ovu godinu, koja uključuje njih 199 iz 70 zemalja sveta.            

Grupa mladih lidera u ovoj godini je formirana od laureata iz svih sektora društva, 50 odsto iz sveta biznisa i 50 odsto iz sveta umetnosti i kulture, akademske zajednice, civilnog društva, vlade, medija i neprofitnih organizacija, a 42 odsto su žene - navedeno je u saopštenju Foruma.         

U konkurenciji od nekoliko hiljada kandidata, mlade globalne lidere odabrala je Komisija, kojom je predsedavala kraljica Ranija Al Abdulah Hašemitske Kraljevine Jordana.         

Izbor je zasnovan na ostvarenim rezultatima pojedinaca, njihovim sposobnostima rukovođenja, rešavanja problema i posvećenosti društvu.    

Forum mladih globalnih lidera ima jedinstven cilj da angažuje mlade generacije za upravljanje globalnim pitanjima, kao i da rade zajedno unutar jedne velike zajednice. Ovi mladi lideri imaju izvrsnu priliku da utiču na poboljšanje stanja u svetu, rekao je osnivač i izvršni direktor Svetskog ekonomskog foruma, Klaus Švab.          

Tagovi: Lukšić, Crna Gora, lider

Share