Grčka privreda nastavlja da tone

Revidirani ekonomski podaci u Grčkoj pokazali su da je ekonomija te zemlje u četvrtom kvartalu tonula nešto sporijim tempom u odnosu na prvobitnu procenu, dok je na ...

sxc.hu, ilustracija

ATINA - Revidirani ekonomski podaci u Grčkoj pokazali su da je ekonomija te zemlje u četvrtom kvartalu tonula nešto sporijim tempom u odnosu na prvobitnu procenu, dok je na nivou cele 2012. potonula za 6,4 odsto.

Grčka, koja je zavisna od međunarodne finansijske pomoći, prolazi kroz šestu godinu recesije na koju značajno utiču mere stroge štednje koje su međunarodni kreditori zahtevali u zamenu za pomoć, prenela je agencija AP. Zavod za statistiku u Atini je saopštio da je u tri meseca zaključno sa decembrom 2012. zabeležen negativan privredni rast od 5,7 odsto u odnosu na isti period 2011, što je neznatno niže u odnosu na prvobitno procenjeni privredni pad od šest odsto.

Privreda Grčke potonula je za više od petine od 2008, a očekuje se da će taj pad iznositi i 25 odsto pre nego što zemlja počne da se oporavlja krajem ove godine.

Tagovi: Grčka, recesija, ekonomska kriza

Share