Sajam vina u Paraćinu 14. i 15. marta

Manifestacija "Sajam vina" biće održana 14. i 15. marta u hotelu Petrus u Paraćinu, saopštila je Turistička organizacija Srbije. Opština Paraćin i Turistička organizacija ...

Tanjug, N. Milošević, ilustracija

BEOGRAD - Manifestacija "Sajam vina" biće održana 14. i 15. marta u hotelu Petrus u Paraćinu, saopštila je Turistička organizacija Srbije. Opština Paraćin i Turistička organizacija opštine Paraćin organizuju vinsku svetkovinu "Dani vina" koja se u opštini Paraćin organizuje po 13. put.

Ova vinska svetkovina traje više od 20 dana i u sebi sadrži niz manifestacija posvećenih vinu, vinskoj kulturi i izvornom stvaralaštvu. Od ove godine, sastavni deo manifestacije biće i "Sajam vina“, koji je zamišljen kao prodajna izložba, a gde će izlagači moći da prikažu svoje proizvode i ujedno i da ih prodaju zainteresovanim posetiocima.

Prostor za "Sajam vina“ biće organizovan u dve spojene sale u hotelu "Petrus", gde je predviđeno da se postavi oko 25 izlagačkih štandova.

Pored vinara na nekoliko štandova biće predstavljeni i lokalni proizvođači rakije, distributeri ambalaže, kao i ugostitelji koji će prezentovati lokalne kulinarske specijalitete. Za vreme trajanja sajma predviđen je zanimljiv kulturno-umetnički program.

Iznajmljivanje izlagačkog prostora je besplatno, a prednost će imati vinari koji su se prvi prijavili, navedeno je u saopštenju.

Tagovi: sajam vina, Paraćin

Share