Broj registrovanih automobila u blagom porastu

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, broj putničkih automobila i teretnih vozila registrovanih tokom 2012. godine u Srbiji veći je za oko dva odsto, nego prethodne godine.

Tanjug, ilustracija

BEOGRAD - Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, broj putničkih automobila i teretnih vozila registrovanih tokom 2012. godine u Srbiji veći je za oko dva odsto, nego prethodne godine.

Najveći porast od 60,7 odsto, uočen je kod radnih vozila, broj novoregistrovanih tegljača povećan je za 26,8 odsto, a sličan porast zabeležen je i kod mopeda i motocikala. Broj ukupno registrovanih putničkih automobila povećan je 2,9 odsto.

Od domaćih proizvođača motornih vozila najbrojnija marka registrovanih putničkih automobila je "zastava", a najzastupljenije inostrane marke su "folksvagen", "opel", "ford", "fiat", "reno", "mercedes", "pežo" i "škoda".

Broj prvi put registrovanih putničkih automobila prošle godine bio je veći za 5,4 odsto, tegljača za 22,9 odsto i radnih vozila za 42,7 odsto, dok pad, od oko 20 odsto beleže autobusi, teretna i priključna vozila.

Tagovi: Automobili, registracija

Share