Srpsko-turski poslovni forum 26. marta u Beogradu

Udruženje privrednika SITA organizovaće 26. marta u Beogradu četvrti srpsko-turski poslovni forum, na kome će učestvovati oko 35 turskih privrednika.

Foto sxc.hu (ilustracija)

BEOGRAD - Udruženje privrednika SITA organizovaće 26. marta u Beogradu četvrti srpsko-turski poslovni forum, na kome će učestvovati oko 35 turskih privrednika. Forum će biti organizovan u saradnji sa konfederacijom turskih biznismena TUSKON, uz podršku Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine, saopštila je SITA.


Udruženje SITA iz Beograda je, na čelu sa potpredsednikom vlade Rasimom Ljajicjem, organizovalo 5. marta u Istanbulu trgovinsko- investicioni forum srpskih i turskih privrednika. Iz Srbije je učestvovalo sedam firmi: IMT, FAP, Javor, "Bmd Socks", "Mihajlovic", "A1S Property" i Aleva i ukupno 70 turskih privrednika.


Na poslovnim (B2B) sastancima, srpske firme su sa turskim privrednicima razgovarale o zajedničkoj saradnji i korišćenju sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske, kao i Srbije i Rusije. S obzirom da je međusobna robna razmena dve zemlje približno 600 miliona evra, u Srbiji postoje velike investicione mogućnosti za turske firme u sektorima tekstila, mašina i poljoprivredi.


Predsednik TUSKON- a Rizanur Meral je izjavio da se postojeća robna razmena od 600 miliona evra mora u najkraćem vremenskom roku povećati na milijardu evra. Udruženje privrednika SITA je do sada organizovalo tri velika poslovna foruma u Beogradu i šest puta učestvovalo na "Svetskom trgovinskom mostu", koji organizuje TUSKON u Istanbulu, sa više od 100 privrednika iz Srbije.


 


Tagovi: Turska, Srbija, poslovni forum, privreda, SITA, TUSKON

Share