"Doguš Holding" želi poslove u Srbiji

Jedan od tri najveća turska privatna konglomerata "Doguš Holding" iz Istanbula, zainteresovan je za gradnju puteva u Srbiji, rekao je danas regionalni ...

Foto: Tanjug, D. Peternek (ilustracija)

BEOGRAD - Jedan od tri najveća turska privatna konglomerata "Doguš Holding" iz Istanbula, zainteresovan je za gradnju puteva u Srbiji, rekao je danas regionalni menadžer te kompanije, Ertan Japiđi, ministru bez portfelja Sulejmanu Ugljaninu, i izrazio zainteresovanst za gradnju dela Koridora 11 u Srbiji.

Kako je saopšteno iz kabineta ministra,"Doguš holding" je već konkurisao u Crnoj Gori za tamošnji deo Koridora, i u aprilu očekuju odluku vlade te zemlje.
"Mi bismo želeli da učestvujemo u tom poslu s obe strane granice i uskoro ćemo vam poslati pismo o namerama", najavio je Japiđi.

Turska firma u svom portfoliju ima 25 kompanija raznih delatnosti i 35.000 zaposlenih, pa je konstatovano da postoje izgledi da se saradnja proširi.

Ugljanin je rekao da je Koridor 11 "žila kucavica za Srbiju", i da se planovi Doguš građevinske firme uklapaju u plan turske Eksim banke koja je spremna da kreditira dva lokalna puta u Sandžaku, koja će region povezati sa budućim autoputem.

Japiđi je izjavio da će eventualno poslovanje turskog holdinga u Srbiji biti signal i drugim velikim investitorima da ih slede.
"Srbija je centar Balkana, i zato smo zainetresovani za saradnju", kazao je on.

Ministar Ugljanin je dodao da je "i naš cilj da Srbija bude glavni turski strateški cilj na Balkanu".

Tagovi: Turska, putevi, građevinarstvo, Koridor 11, autoput

Share