Rajfajzen najbolja banka u Srbiji u 2012. godini

Rajfajzen banka Beograd (Raiffeisen) dobila je nagradu "Najbolja banka u Srbiji u 2012. godini" od strane uglednog finansijskog magazina Global Fajnens (Global Finance)

Rajfajzen banka

BEOGRAD - Rajfajzen banka Beograd (Raiffeisen) dobila je nagradu "Najbolja banka u Srbiji u 2012. godini" od strane uglednog finansijskog magazina Global Fajnens (Global Finance). 

Ovo je osmo priznanje za najbolju banku koje je taj časopis dodelio Rajfajzen banci tokom 11 godina njenog poslovanja u Srbiji, a kriterijumi pri donošenju odluke su bili rast aktive, profitabilnost, kvalitet usluge, konkurentnost, kao i inovativnost proizvoda, navodi se u saopštenju Rajfajzen banke.

"Ova nagrada uglednog časopisa čvrst je dokaz uspeha koji je Rajfajzen banka ostvarila u 2012. godini. Za nas ona je potvrda ispravnosti našeg pristupa u ovom ekonomski izazovnom okruženju, a pre svega našeg fokusiranja na kvalitet, razumevanje potreba klijenata, kao i dobro balansiranog i odgovornog pristupa proceni rizika", izjavio je predsednik izvršnog odbora Rajfajzen banke, Oliver Regl.

Istovremeno, nagradu istog časopisa u kategoriji "Najbolja banka u srednjoj i istočnoj Evropi" dobila je i Rajfajzen Internešnel banka (RBI), i to sedmu godinu zaredom. RBI je ovo priznanje dobila ukupno devet puta u deset godina.

"Sedma titula zaredom svedoči o našim izvanrednim ostvarenjima, posebno u periodu od početka globalne ekonomske krize. Počev od 2008. generisali smo u proseku znatno više profite od 800 miliona evra godišnje", rekao je predsednik Izvršnog odbora RBI, Herbert Stepik.

RBI je u 2012. godini takođe dobila od strane vodećih finansijskih magazina - Global Finance, EMEA Finance, Euromoney i The Banker - četiri regionalne nagrade "Najbolja banka" . 

Tagovi: Rajfajzen banka, nagrade, banke

Share