Sutra prodaja 53-nedeljnih zapisa

Aukcija 53-nedeljnih trezorskih zapisa u vrednosti 10 milijardi dinara, u organizaciji Ministarstva finansija i privrede, biće održana sutra, a u četvrtak sledi prodaja šestomesečnih zapisa vrednih tri milijarde dinara.

Hypo Alpe Adria banka

BEOGRAD  - Aukcija 53-nedeljnih trezorskih zapisa u vrednosti 10 milijardi dinara, u organizaciji Ministarstva finansija i privrede, biće održana sutra, a u četvrtak sledi prodaja šestomesečnih zapisa vrednih tri milijarde dinara.

Sutrašnja aukcija će, kako ocenjuju stručnjaci Hypo Alpe Adria banke, moguće privući značajno interesovanje investitora, s obzirom na slabe investicione alternative i trenutno obilnu likvidnost na međubankarskom tržištu. Takođe, sinoćno rešavanje dilema oko paketa pomoći Kipru će, moguće, dodatno podstaći veće interesovanje stranih investitora.

U međuvremenu, domaća valuta je oslabila do nivoa od 111,8 dinara za jedan evro, što je po svemu sudeći povezano s većom tražnjom za devizama, tipičnom za kraj meseca, nasuprot apresijacionim faktorima, kao što su visoka monetarna restriktivnost i poboljšanje trendova spoljnotrgovinske razmene. 

Tagovi: Hypo Alpe Adria banka, banke, trezorski zapisi

Share