Tajvanski Acer se oporavlja zahvaljujući tabletima

Tajvanski proizvođač personalnih računara Acer očekuje oporavak i povratak na pozitivne rezultate u prvom tromesečju zahvaljujući značajnim isporukama tableta, nakon što je zabeležio gubitke veće od očekivanih u ...

sxc.hu, leocub, ilustracija

PARIZ - Tajvanski proizvođač personalnih računara Acer očekuje oporavak i povratak  na pozitivne rezultate u prvom tromesečju zahvaljujući značajnim isporukama tableta, nakon što je zabeležio gubitke veće od očekivanih u četvrtom kvartalu prošle godine.   

Kompanija planira čak 2,9 puta veće isporuke tableta za tekući kvartal, u odnosu na prethodni, dok će obim isporuka računara i laptopova biti smanjen za 10 do 15 odsto, prenosi francuski časopis Kapital. 

Neki analitičari su skeptični, i smatraju da se povratak u ravnotežu za tajvanskog proizvođača računara, inače četvrtog u svetu, neće desiti pre kraja trećeg kvartala. Razlog je što kompanija nije predvidela lansiranje novih proizvoda u toku prvog tromesečja. 

U četvrtom kvartalu prošle godine, Acer je poslovao sa neto gubitkom od 3,37 milijardi tajvanskih dolara (TD), odnosno, 87,4 miliona evra, nakon neto profita od 68 miliona TD u prethodnom kvartalu, i 100 miliona TD u istom periodu 2011, precizirala je kompanija u svom saopštenju.

Na godišnjem nivou, u 2012, kompanija je ostvarila neto gubitak od 2,91 milijardu TD, u odnosu na 6,6 milijardi u 2011.

Tagovi: tehnologija, Acer, tablet računari

Share