Bugari zainteresovani za fabriku kartona u Babušnici

Bugarska kompanija Novamarte, koja je registrovana i u Srbiji, uputila je Skupštini opštini Babušnica pismo u kome je izrazila zainteresovanost da u Babušnici u zapuštenom pogonu nekadašnje ciglane pokrene modernu fabriku za ...

sxc.hu, ilustracija

BABUŠNICA - Bugarska kompanija Novamarte, koja je registrovana i u Srbiji, uputila je Skupštini opštini Babušnica pismo u kome je izrazila zainteresovanost da u Babušnici u zapuštenom pogonu nekadašnje ciglane pokrene modernu fabriku za proizvodnju i preradu kartona u koju bi investirala tri miliona evra.

Kako se navodi u pismu o namerama, ta firma namerava najpre da renovira objekat ciglane, kao i da uposli 70 radnika, od čega 20 u proizvodnji, 20 u preradi kartona, 20 pomoćnih radnika i 10 administrativaca. U fabrici bi se proizvodio visokokvalitetan karton i proizvodi od kartona koji bi se plasirali, kako na domaće, tako i na strano tržiste.

O toj ponudi konačnu reč trebalo bi da daju odbornici Skupštine opštine Babušnica na sednici koja je zakazana za četvrtak.

Tagovi: fabrike, investicije, Babušnica, Bugarska

Share