Konkurs za medicinske sestre za rad u Nemačkoj

Na konkurs za privremeno zapošljavanje medicinskih radnika iz Srednjobanstkog okruga u Nemačkoj, od 86 nezaposlenih prijavio se 21 kandidat, a uslove ispunjava njih sedmoro...

Tanjug R. Prelić, ilustracija

ZRENJANIN - Na konkurs za privremeno zapošljavanje medicinskih radnika iz Srednjobanstkog okruga u Nemačkoj, od 86 nezaposlenih prijavio se 21 kandidat, a uslove ispunjava njih sedmoro, saopšteno je iz filijale Nacionalne službe za zapošljvanje u Zrenjaninu.

Sporazum o posredovanju u privremenom zapošljvanju potpisali su Savezna agencija za zapošljavanje u Nemačkoj i Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije.

Prema saopštenim rezulatatima konkursa za medicinske sestre i tehničare, od oko 1.000 prijavljenih u Srbiji, propisane uslove ispunjava 50 odsto kandidata.

U Zrenjaninu na posao čeka 56 medicinskih sestara - opšteg smera, 17 medicinakih tehničara i 13 medicinskih tehičara ginekološko-akušerkog smera. Mnogi od njih bi mogli brzo da se zaposle u nemačkim bonlicama i domovima za stara lica kad bi preskočili prepreku zvanu znanje nemačkog jezika. U Zrenjaninu postoji i Srednja medicinska škola sa dugom tradicijom.

Najnoviji konkurs iz Nemačke je još jedan signal koji ukazuje na značaj usmerenja školskih programa sa potrebama u medicini, a još više u privredi, gde nedostaju metalski i drugi proizvodni radnici, dok se na spiskovima nezaposlenih gomilaju gimnazijalci.

Tagovi: Nemačka, konkurs, medicinske sestre

Share