Švajcarski konditor Lind&Sprungli nastavlja rast

Uprkos ekonomskoj krizi i potrošačkoj uzdržanosti u nekim zemljama, švajcarski proizvođač slatkiša, poznat po luksuznim čokoladama i pralinama, Lind&Sprungli (Lindt&Sprungli), povećao je u prošloj godini neto profit za 10,3 ...

sxc.hu, ilustracija

BERN - Uprkos ekonomskoj krizi i potrošačkoj uzdržanosti u nekim zemljama, švajcarski proizvođač slatkiša, poznat po luksuznim čokoladama i pralinama, Lind&Sprungli (Lindt&Sprungli), povećao je u prošloj godini  neto profit za 10,3 odsto, na iznos od 271,9 miliona franaka. 

Operativni profit ili profit pre oporezivanja i kamata (EBIT), u 2012. je takođe porastao i to za 10,3 odsto, tako da je dostigao iznos od 362,5 miliona franaka, objavila je kompanija, a prenosi švajcarski list "24 sata".

U istom periodu, prihodi od prodaje porasli su za 7,3 odsto, na 2,67 milijardi franaka, a operativna marža, kao pokazatelj profitabilnosti, povećana je sa 13,2 na 13,6 odsto. 

Za tekuću godinu, kompanija predviđa organski rast od šest do osam odsto i povećanje operativne marže za 20 do 40 baznih poena.

Tagovi: Švajcarska, konditorska industrija, čokolade, slatkiši

Share