Turkiš erlajns kupuje 117 Erbasovih aviona

Turski nacionalni avioprevoznik Turkiš erlajns (Turkish Airlines) će kupiti 117 aviona od evropskog proizvođača aviona Erbasa, a njihova isporuka je planirana za period između 2015. i 2020. godine.

Tanjug, ilustracija

ANKARA - Turski nacionalni avioprevoznik Turkiš erlajns (Turkish Airlines) će kupiti 117 aviona od evropskog proizvođača aviona Erbasa, a njihova isporuka je planirana za period između 2015. i 2020. godine.

"Odbor direktora aviokompanije najavio je kupovinu 117 aviona koji će biti priključeni postojećoj floti", navedeno je u saopštenju Turkiš erlajnsa, a prenosi Frans pres.

"Vrednost ovog sporazuma je 9,3 milijarde dolara", dodaje se u saopštenju. Porudžbine se odnose na Erbasov A320, koji je vrsta aviona za srednje linije.

"Familija aviona A320 sa svojim ekonomskim benefitima i velikim kabinskim komforom će značajno doprineti u ispunjenju naših ambicioznih planova rasta", rekao je portparol Turkiš erlajnsa Faruk Cizmecioglu.

Za razliku od drugih avioprevoznika u Evropi, Turkiš erlajns je preduzeo agresivne korake kako bi postao globalna aviokompanija, ulazeći u direktnu konkurenciju sa rivalskim aviokompanijama Bliskog Istoka poput kompanije Emirejts i Katar ervejz.

Tagovi: avioni, avio-kompanije, Erbas, Turkiš erlajns

Share