Sporazum o aviosaobraćaju sa Turskom u aprilu

Ministar saobraćaja, pomorstva i komunikacija Turske Binali Jildrim najavio je danas, u razgovoru sa ministrom Vlade Srbije Sulejmanom Ugljaninom, da će u aprilu doći u Beograd kako bi dve zemlje potpisale Sporazum o civilnom ...

sxc.hu, ilustracija

ANKARA - Ministar saobraćaja, pomorstva i komunikacija Turske Binali Jildrim najavio je danas, u razgovoru sa ministrom Vlade Srbije Sulejmanom Ugljaninom, da će u aprilu doći u Beograd kako bi dve zemlje potpisale Sporazum o civilnom vazduhoplovstvu.

Dva ministra srela su se danas po završetku dvodnevnog rada Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske održanog u Ankari i razgovarali o saradnji na projektima u oblasti saobraćaja - rehabiliticaji i rekonstrukciji dva regionalna puta u Sandžaku, izgradnji deonice Koridora 11 i projektu rekonstrukcije bivšeg vojnog aerodroma u Lađevcima za putnički saobraćaj.

Ugljanin, koji je kopredsedavajući Komiteta sa srpske strane, upoznao je Jildrima sa projektom izgradnje tri baze za vozače kamiona na Koridoru 10, na pola puta između Niša i Beograda. On je zamolio turskog kolegu da ta zemlja produži dozvole srpskim autobuskim prevoznicima koji voze za Tursku.

Ministar Ugljanin je pozvao ministra Jildrima na zajednički sastanak dve vlade koji bi u Beogradu trebalo da se održi do kraja godine i ponovio poziv turskim kompanijama da u što većem broju investiraju u Srbiju, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

           

 

Tagovi: aviosaobraćaj, Turska, Sulejman Ugljanin

Share