Turistička ponuda Srbije u Bukureštu

Turistička organizacija Srbije (TOS) predstaviće objedinjenu turističku ponudu naše zemlje na Međunarodnom sajmu turizma TTR, koji će počteti danas u Bukureštu i trajati do 17. marta.

R. Prelić, ilustracija

BEOGRAD - Turistička organizacija Srbije (TOS) predstaviće objedinjenu turističku ponudu naše zemlje na Međunarodnom sajmu turizma TTR, koji će počteti danas u Bukureštu i trajati do 17. marta.

Rumunskom tržištu biće predstavljena ponuda kratkih odmora u gradovima, odmor u prirodi, Dunavska ruta, ponuda smeštaja u seoskim domaćinstvima, turizam za mlade, vinski turizam, manifestacije, a posebna pažnja biće posvećena promociji kulturne rute Srbije, u skladu sa temom promocije za ovu godinu - kulturno blago Srbije.

Na štandu turizma Srbije, pored TOS-a, učestvuju turističke organizacije Beograda, Vojvodine, Novog Sada i  Velikog Gradišta.

Prema zvaničnim podacima Zavoda za statistiku,  Srbiju  je u 2012. godini posetilo gotovo 63.000 rumunskih turista, što je pet odsto više u odnosu na 2011. godinu, dok je u januaru ove godine, zabeležen porast broja rumunskih turista od čak 14 odsto, u odnosu na januar prošle godine.

            

Tagovi: Srbija, Rumunija, turizam

Share