Srpski građevinci u poseti Iraku

Državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stevan Nikčević od danas će predvoditi zvaničnu političko-privrednu delegaciju Srbije u poseti Iraku, najavljeno je iz tog ministarstva.

D. Peternek, ilustracija

BEOGRAD/BAGDAD - Državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stevan Nikčević od danas će predvoditi zvaničnu političko-privrednu delegaciju Srbije u poseti Iraku, najavljeno je iz tog ministarstva.

Nikčević i predstavnici osam građevinskih preduzeća iz Srbije će se, tokom trodnevne posete Bagdadu, sastati sa ministrom građevina Iraka Muhamedom al Daradžijem i direktorima iračkih državnih građevinskih kompanija.

Oni će razgovarati o načinima na koje naše firme mogu biti uključene u obnovu Iraka i izgradnju novih infrastrukturnih projekata u toj državi.

Delegacija iz Srbije će tokom boravka u Iraku posetiti i provinciju Vasit, gde će se sastati sa guvernerom te oblasti, predstavnicima lokalnih vlasti i grupom privrednika, koji su izrazili želju za učešćem preduzeća iz Srbije u građevinskim poslovima u pomenutoj provinciji.

Poseta političko - privredne delegacije Srbije dogovorena je tokom boravka potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića u Bagdadu u novembru prošle godine na poziv potpredsednika Vlade Iraka Roša Nurija Šavaisa.

Pored državnog sekretara Nikčevića od četvrtka do nedelje u Iraku će boraviti predstavnici preduzeća "Energoprojekt", "Napred", "Putevi Užice", "Jedinstvo Užice", "Goša montaža", "Antikor", "Milinković kompani" i "Bak d.o.o".

Tagovi: Irak, gradjevinci, poseta

Share