Otvoren festival vina na Kopaoniku

Predsednik opštine Raška Jovan Čorbić otvorio je danas u hotelu "Grand" na Kopaoniku prvi festival vina - WinterFest

Tanjug, F. Krajinčanić, ilustracija

KOPAONIK - Predsednik opštine Raška Jovan Čorbić otvorio je danas u hotelu "Grand" na Kopaoniku prvi festival vina - WinterFest.

Ovu privredno-turističku manifestaciju organizuje novosadsko udruženje "Interfest" koje već desetak godina u Srbiji promoviše vino i kulturu pijenja vina. Predsednica "Interfesta" Nataša Budisavljević na otvaranju festivala vina na Kopaoniku rekla je da je ideja da se u najpoznatijem ski-centru u Srbiju organizuje ovakav festival došla iz želje da se spoje dve lepe stvari skijanje i vino.

Ona je kazala da je ovo prvi festival i da veruje da će priredba postati tradicionalna. Predsednik opštine Raška Jovan Čorbić kazao je da je Raška tradicionalno poznata po proizvodnji rakije ali da će ta opština u budućnosti pomoći organizaciju festivala jer značajno proširuje turističku ponudu Kopaonika.

"Vino je ono što povezuje epsku i savremenu Srbiju i vino je nešto što oplemenjuje pa tako i oplemenjuje i turističku ponudu ovog kraja", kazao je Čorbić, dodajući da će prvi WinterFest ujedno biti i poslednji na kojem neće biti rakija iz Raške.

Tagovi: vino, Festival vina, Kopaonik

Share