U KAP-u sirovine na kašicicu

Menadžment Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) uspeva nekako da obezbedi neophodne sirovine, tako da neće doći do gašenja KAP-a, prenose Dnevne novine.

Screenshot video Tanjug, arhiva

PODGORICA- Menadžment Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) uspeva nekako da obezbedi neophodne sirovine, tako da neće doći do gašenja KAP-a, prenose Dnevne novine.

Predsednik Sindikata aluminijuma, Rade Krivokapić, rekao je da su sirovine obezbeđene samo za jedan period, pa u Sindikatu očekuju da će u toku sedmice imati izvesniju situaciju o daljoj sudbini KAP-a.

"Sindikat je ubeđen da u Crnoj Gori ima dovoljno zdravih snaga koje mogu da održe proizvodnju u KAP-u, ne narušavajući standard građana", kazao je on, i dodao da radnici i dalje veruju da je KAP potreban Crnoj Gori i da on jedini može biti pokretačka snaga u posrnuloj crnogorskoj privredi.

Prema pisanju ruskog magazina "The Moscow Post", vlasnik Kombinata Oleg Deripaska navodno želi da proda akcije koje poseduje u KAP-u.

Komentarišući informaciju da bi turska Toscijali grupa, vlasnik nikšićke Željezare, mogla preuzeti akcije ruskog CEAK-a, Krivokapić kaže da ih ta informacija "nije učinila optimističnijim nego što jesu".

Danas ističe nedeljni ugovor za isporuku struje KAP-u, koju je za potrebe fabrike kupila državna kompanija Montenegro bonus, a koji bi trebalo da bude produžen ukoliko ova firma uplati novac elektroprivredi Crne Gore (EPCG).

Prema ranijem dogovoru, da bi EPCG isporučivala struju KAP-u, Montenegro bonus mora unapred da plaća struju koju će KAP trošiti na sedmičnom nivou.

Tagovi: KAP, Crna Gora, sirovine

Share