Ugljanin pozvao turske investitore da dođu u Smederevo

Ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin pozvao je danas turske investiture da dođu u Smederevo i uvere se u mogućnost ulaganja u marinu, luku, kao i u obnovu smederevske tvrđave.

Tanjug, S. Ilić, ilustracija

BEOGRAD - Ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin pozvao je danas turske investiture da dođu u Smederevo i uvere se u mogućnost ulaganja u marinu, luku, kao i u obnovu smederevske tvrđave.

Tokom razgovora sa potpredsednikom turske agencije za saradnju i komunikaciju (TIKA) Mehmetom Surejom,  zaduženim za Balkan i istočnu Evropu, Ugljanin je visokog gosta upoznao sa mogućnostima koje Smederevo pruža potencijalnim investitorima.

Govoreći o prednostima Smedereva, ministar Ugljanin je rekao da su geostrateški položaj grada, sa Dunavom, putem, železnicom i aerodromom od velikog značaja za investiranje. 

“Smederevo ima velike potencijale i industrijske i turističke, a nema nijedan hotel,” dodao je Ugljanin i pozvao turske investiture da dođu u Smederevo i uvere se u mogućnost ulaganja u marinu, luku, kao i u obnovu smederevske tvrđave.

Sureja je predložio da se Smederevo pobratimi sa nekim turskim gradom, a ministar Ugljanin je dodao da bi bilo dobro da to bude neki crnomorski grad jer se Dunav uliva u Crno more. Glavne teme razgovora su bile saradnja u oblasti projekata obnove zajedničkog kulturno-istorijskog nasleđa i poboljšanja turističke ponude iz Srbije.

Sureja je rekao da TIKA već ulaže u Srbiju, a da je akcenat prošle godine stavljen na projekte u zdravstvu i obrazovanju i dodao da mu je želja da se TIKA sa partnerima uključi u obnovu zajedničkog kulturno-istorijskog nasleđa dve zemlje, što će onda doprineti i razvoju turizma.

Ministar Ugljanin je obećao da će, u cilju zajedničkog uspeha, vladina Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, na čijem je čelu, otvoriti vrata TIKI, gde god za to u Srbiji budu zainteresovani, navedeno je u saopštenju vladine u Kancelarije za saradnju s medijima.

Tagovi: investicije, Turska, ulaganja, Sulejman Ugljanin, Smederevo, TIKA

Share