Obradović najavio mogućnost zaduživanja EPS

Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović izjavio je danas da ta kompanija razmatra mogućnost zaduživanja na finansijskom tržištu da bi pokrila gubitke.

Tanjug, N. Jovanović (ilustracija)

OBRENOVAC - Vršilac  dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije  (EPS) Aleksandar Obradović izjavio je danas da ta  kompanija razmatra mogućnost zaduživanja na  finansijskom tržištu da bi pokrila gubitke.

Obradović je novinarima rekao da EPS-u za  uzimanje kredita nije potrebna garancija Vlade Srbije,  već samo odobrenje Upravnog odbora EPS-a. On je izrazio nadu da će se dužnici EPS-a  odazvati akciji "Bez kamate na rate" i smanjiti  dugovanja EPS-u i najavio da će se krajem ovog meseca  znati više podataka da li je ta akcija uspela.

Prema podacima EPS-a, od 1. do 11. marta, tokom  akcije otpisa kamata i otplate duga za električnu  energiju na rate, sporazume je potpisalo 2.072 kupca, od  kojih je 2.013 iz katergorije domaćinstva, a 59 su iz  kategorije "virmanci".

Ukupan iznos duga, koje su domaćinstva dobila  šansu da otplate na rate iznosi 38,271 miliona dinara,  a ukupan dug, zaključno sa 31. decembrom 2012. iznosi  48 miliona dinara. Prema podacima EPS-a, dugovi privrede i građana iznose ukupno 43 milijarde dinara.

 

Tagovi: EPS, dugovi, Obradović

Share