Venecuela nastavlja da isporučuje naftu SAD

Venecuela će nastaviti da isporučuje naftu SAD, bez obzira na zategnutost međusobnih odnosa, rekao je ministar nafte i rudarstva republike Rafael Ramires dnevniku Mundo.

www.sxc.hu (ilustracija)

KARAKAS - Venecuela će nastaviti da isporučuje naftu SAD, bez obzira na zategnutost međusobnih odnosa, rekao je ministar nafte i rudarstva republike Rafael Ramires dnevniku Mundo.

 

Ranije ovog meseca Karakas je proterao dva američka vojna atašea kao odgovor na proterivanje dvoje venucelanskih diplomata.

"Venecuela će nastaviti da isporučuje naftu SAD, koje su za nas važno tržište, a pored toga imamo u toj zemlji i sopstveni rafinerijski kompleks", rekao je Ramirez.

 

"U svetlu tako tragičnih događaja kao što je smrt predsednika Uga Čavesa mi, Venecuelanci poručujemo Amerikancima samo jedno: ne maešajte se u naše poslove", citira Mundo.

 

Situacija u naftnoj industriji Venecuele je "potpuno normalna i stabilna", primetio je ministar. "Sve će biti stabilno i u budućnosti i mi smo uvereni da će se proces bolivarske revolucije nastaviti", rekao je Ramirez, koji je istovremeno i na čelu državnog naftnogasnog koncerna "Petroleos de Venecuela".

 

Tradicionalno dobri trgovinski odnosi između Venecuele i SAD su u suprotnosti sa političkim odnosima, koji se već dve godine održavaju na nivou otpravnika poslova, preneo je Itar tas.

 

Tagovi: Venecuela, SAD, nafta, isporuka

Share