Zoran Vojnović novi predsednik Izvršnog odbora Hypo banke

Novi predsednik Izvršnog odbora Hypo Alpe Adria banke je Zoran Vojnović, koji je na toj poziciji nasledio Vladimira Čupića, saopštila je danas ta banka.

Foto Hypo banka, ilustracija

BEOGRAD - Novi predsednik Izvršnog odbora Hypo Alpe Adria banke je Zoran Vojnović, koji je na toj poziciji nasledio Vladimira Čupića, saopštila je danas ta banka.       

Zoran Vojnović je do sada obavljao funkciju glavnog izvršnog direktora i izvršnog direktora za poslove upravljanja rizicima u Hypo banci Podgorica.

Od avgusta 2009. do kraja 2011. bio je zamenik predsednika Izvršnog odbora Hypo Alpe Adrija banke u Beogradu, zadužen za upravljanje rizicima. Preostali sastav Izvršnog odbora Hypo banke u Beogradu ostao je nepromenjen, i čine ga Martin Kamermajer (Martin Kammermeier) kao zamenik predsednika Izvršnog odbora, Oliver Klesinger, Mirko Španović i Rade Vojnović kao članovi Izvršnog odbora.

Hypo Alpe Adria banka posluje u Srbiji od 2002. godine. Prisutna je u 26 gradova, sa ukupno 48 filijala i ekspozitura i sedam lokacija na kojima se obavlja lizing poslovanje.

Hypo Alpe Adria banka internešenal, kao banka-matica, stoprocentno je u vlasništvu  države Austrije.

 

Tagovi: Hipo banka, Izvršni odbor, predsednik

Share