Zemlje regiona da se ujedine na polju tranzita podataka

Generalni direktor Orion telekoma Slobodan Djinović izjavio je danas da bi zemlje regiona, ujedinjene, mogle da budu konkurentne u oblasti tranzita podataka.

Screenshot video Tanjug

BEČIĆI - Generalni direktor Orion telekoma Slobodan Djinović izjavio je danas da bi zemlje regiona, ujedinjene, mogle da budu konkurentne u oblasti tranzita podataka.

U telekomunikacijama, tranzit podataka je jako veliki posao i tu možemo da budemo konkurencija, ukoliko se ujedinimo i dogovorimo o jedinstvenom nastupu, Italiji, zapadnim koridorima“, rekao je Djinović Tanjugu na Samitu100 biznis lidera jugoistočne Evrope.

On je naglasio da je bitno i da države kao regulatori urade svoj posao, da se u regionu usklade zakoni i pravila jer je bez toga nemoguće sarađivati.  Region je potrebno posmatrati i kao jedinstveno tržište radne snage, jer birokratija uzima puno vremena i destimulativno deluje, dodao je on.

Djinović je ocenio i da je Samit100 dobra prilika da se kompanije iz regiona sretnu na jednom mestu, da se razgovara o nečemu što je nekada bilo jedinstveno tržište.

 „Da pokušamo da oživimo to jedinstveno tržište, jer to je u interesu nas samih kao kompanija, u interesu je investitora i samih korisnika“, rekao je Djinović Tanjugu.

 

Video galerija:

Tagovi: Samit100, biznis, region, Đinović

Share