Srbijagas kupuje 25 odsto akcija "Jugorosgasa"

Predlog ugovora kojim bi "Srbijagasu" bilo omogućeno da kupi dodatnih 25 odsto akcija "Jugorosgasa" stigao je u "Srbijagas" i prvana služba vreć razmatra taj predlog...

Tanjug, N. Milošević

PARAĆIN - Predlog ugovora kojim bi "Srbijagasu" bilo omogućeno da kupi dodatnih 25 odsto akcija "Jugorosgasa" stigao je u "Srbijagas" i prvana služba vreć razmatra taj predlog, izjavio je danas generalni direktor tog preduzeća Dušan Bajatović.

Taj posao bi trebalo da bude finansiran preraspodelom dela investicionog kredita koji je "Srbijagas" dobio od Evropske investicione banke, rekao je Bjatović, ali nije precizirao koliki bi bio iznos.
"Ponuda o izjednačavanju vlasničkog odnosa 'Srbijagasa' i 'Gaspromeksporta' u 'Jugorosgasu' je koretna. Aranžman je praktično dogovoren i ne vidim razlog da Vlada Srbije ne da pozitivno mišljenje o tome", rekao je Bjatović novinarima u Staklari Paraćin.

"Srbijagas" trenutno ima 25 odsto udela u "Jugorosgasu" - zajedničkom preduzeću sa "Gasoromeksportom" koje se bavi trgovinom gasa za srpsko tržište.

Video galerija:

Tagovi: Srbijagas, Jugorosgas, akcije, kupovina, energetika

Share