Vučić o Bari Kalebo: Peta velika investicija u N. Sadu

Fabrike čokolade "Barry Callebaut" u Novom Sadu, čija gradnja počinje danas, biće najveća fabrika čokolade u ovom delu Evrope i značiće mnogo za srpsku prerađivačku i prehrambenu industriju, jer će najveći broj sirovina nabavljati sa teritorije naše zemlje, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Foto Tanjug/J.Pap

NOVI SAD - Fabrike čokolade "Barry Callebaut" u Novom Sadu, čija gradnja počinje danas, biće najveća fabrika čokolade u ovom delu Evrope i značiće mnogo za srpsku prerađivačku i prehrambenu industriju, jer će najveći broj sirovina nabavljati sa teritorije naše zemlje, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

On je istakao da je danas važan dan, jer je nova fabrika ogromna stvar za zemlju i velika stvar za Novi Sad, jer će uposliti ljude.

 

Vučić: Sutra kamen temeljac za Brose u PA, plata 1.900 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra biti položen kamen temeljac za izgradnju fabrike i razvojnog centra nemačke kompanije Brose u Pančevu i istakao da će njeni radnici imati prosečnu platu od 1.900 evra.

"To je fabrika kakvu smo sanjali u Srbiji, pošto će prosečna plata biti 1.900 evra", rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu, gde je danas položen kamen temeljac za izgradnju nove fabrike kompanije "Bari Kalebaut" (Barry Callebaut).

 

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa


Tagovi: Bari Kalebo, N.Sad, fabrika

Share