Mihajlović: U aprilu Sporazum za obnovu pruge Valjevo-Vrbnica

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će u aprilu sa Ruskim železnicama biti potpisan Sporazum o rekonstrukciji pruge od Valjeva do Vrbnice i izrazila nadu će tada biti obeležen i početak izgradnje Jedinstvenog dispečerskog centra u Makišu.

FOTO TANJUG / KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE, M. MIRCETIC / bb

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će u aprilu sa Ruskim železnicama biti potpisan Sporazum o rekonstrukciji pruge od Valjeva do Vrbnice i izrazila nadu će tada biti obeležen i početak izgradnje Jedinstvenog dispečerskog centra u Makišu.

Mihajlović je nakon sastanka sa predstavnicima Ruskih železnica u Beogradu kazala da se u aprilu očekuje dolazak generalnog direktora Ruskih železnica, čime će biti označen nastavak saradnje u rekonstrukciji srpskih pruga.

 

Mihajlović: Umesto dizel pravićemo lokomotive na gas

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i prvi zamenik generalnog direktora Ruskih železnica Sergej Pavlov razgovarali su danas u prisustvu ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka o tekućim i budućim infrastrukturnim projektima u železničkom saobraćaju.

Mihajlovićeva je istakla da je RŽD jedna od najboljih svetskih kompanija koja izvodi radove na najtežem i najvećem projektu u ovom delu Evrope - izgradnji brze pruge od Beograda do Budimpešte, te da će se krajem sledeće godine od Beograda do Novog Sada voziti 200 km/h.

 

  

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Muhajlović, pruga, Ruske železnice

Share