Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Australijski dolar je pao na nedeljni minimum u utorak nakon što je centralna banka "odškrinula vrata" za još jedno moguće smanjenje kamatnih stopa već u februaru, a oslabile su i ostale valute pošto je popustila trgovinska euforija.

Foto logo

BEOGRAD - Australijski dolar je pao na nedeljni minimum u utorak nakon što je centralna banka "odškrinula vrata" za još jedno moguće smanjenje kamatnih stopa već u februaru, a oslabile su i ostale valute pošto je popustila trgovinska euforija.

Optimizam aktera na berzama je do utorka počeo da opada, pa je sigurni japanski jen oslabio za 0,1 procenat, a novozelandski dolar za 0,3 procenta jer su investitori bili oprezni čekajući detalje o američko-kineskom trgovinskom sporazumu.

U odnosu na dolar, britanska funta je pala za preko 1,0 posto na 1,3155 dolara, čime je izbrisan postizborni dobitak, a na zatvaranju trgovanja je zaključena iznad nivoa od 1,3198 dolara.

Evro je bio u porastu za 1,2 procenta prema funti i za 0,2 procenta u odnosu na američki dolar, na 1.1162 dolara.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u utorak na nivou od 117,35/65 Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 4,7 miliona evra po prosečnom kursu od 117,5200. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na nivou od 117,35/65.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 1.050 miliona dinara na nivou od 1,02 do 1,03.

Tagovi: Rajfajzen vesti tržište

Share