Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Tržišno osetljive valute kao što su australijski dolar i kineski juan kretale su se ispod četvoromesečnog maksimuma u ponedeljak usled olakšanja koje je nastupilo nakon najave američko-kineskog trgovinskog sporazuma.

Ilustracija

BEOGRAD - Tržišno osetljive valute kao što su australijski dolar i kineski juan kretale su se ispod četvoromesečnog maksimuma u ponedeljak usled olakšanja koje je nastupilo nakon najave američko-kineskog trgovinskog sporazuma.

Evro je ojačao za 0,2 procenta na 1,1142 dolara, ali je ostao ispod prošlonedeljnih najviših nivoa.

Dolar je zanemaljivo porastao na 109,43 jena mada je njegov indeks, koji prati vrednost dolara u odnosu na korpu valuta, bio neznatno niži u odnosu na prethodni dan, na 97,02 poena.

Sa druge strane, britanska funta je ojačala za 0,7 procenata na osnovu očekivanja da će prošlonedeljna pobeda vladajuće Konzervativne stranke na izborima kratkoročno okončati neizvesnosti vezane za Bregzit. Funta se trgovala na 1,3358 dolara, što je za 0,3 procenta više u odnosu na prethodni dan.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u ponedeljak na nivou od 117,35/65 Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 10,1 miliona evra po prosečnom kursu od 117,5293. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na nivou od 117,35/65.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 500 miliona dinara na nivou od 1,02 do 1,03.

Tagovi: Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Share