Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Dolar se trgovao blizu jednomesečnog minimuma u sredu usled nervoze na tržištima zbog kinesko-američkih trgovinskih pregovora i jer se čekalo na američke podatke koji bi mogli da pokažu da li će prolongirani trgovinski konflikt nagristi potrošnju u SAD-u.

Ilustracija

BEOGRAD - Dolar se trgovao blizu jednomesečnog minimuma u sredu usled nervoze na tržištima zbog kinesko-američkih trgovinskih pregovora i jer se čekalo na američke podatke koji bi mogli da pokažu da li će prolongirani trgovinski konflikt nagristi potrošnju u SAD-u.

Izveštaj američke statistike, međutim, nije uspeo značajno da utiče na kretanje dolara. U odnosu na korpu valuta, dolar se trgovao na 97,753 poena iznad minimuma zabeleženog u utorak od 97,644 poena, što je najniže od 11. novembra.

Funta je bila jedina valuta koja je ojačala u odnosu na tržišni trend, ostvarivši rast za trećinu procentnog poena u odnosu na dolar i evro, uoči paralmentarnih izbora u Britaniji sledeće nedelje.

S druge strane, japanska valuta se zadržala na nivou od 108,60 jena u odnosu na dolar, blizu najvišeg nivoa zabeleženog 22. novembra.

Švajcarski franak se kotirao na 0,9875 franaka u odnosu na dolar, što je blizu maksimuma koji je registrovao 4. novembra.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u sredu na nivou od 117,35/65. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 8,1 miliona evra po prosečnom kursu od 117,5315. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na nivou od 117,35/65.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 100 miliona dinara na nivou od 1,02 do 1,03.

Tagovi: Rajfajze, Vesti sa tržišta

Share