Mali: Po stopi rasta u 3. kvartalu delimo prvo mesto u Evropi

Ministar finansija Siniša Mali danas je ocenio da je privredna aktivnost u trećem kvartalu ove godine zabeležila rast velikih razmera, te da prema aktuelnim statističkim podacima Evrostata (Evropski zavod za statistiku) Srbija deli prvo mesto u Evropi po stopi rasta koja je 4,8 odsto, koliko ima i Mađaraska.

Foto Tanjug/Video, arhiva

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali danas je ocenio da je privredna aktivnost u trećem kvartalu ove godine zabeležila rast velikih razmera, te da prema aktuelnim statističkim podacima Evrostata (Evropski zavod za statistiku) Srbija deli prvo mesto u Evropi po stopi rasta koja je 4,8 odsto, koliko ima i Mađaraska.

"Ovo je zaista ogroman uspeh i neverovatna vest za našu zemlju. Prema najnovijim podacima, stopa rasta iznosi 4,8 odsto, što je i više nego što smo prognozirali. Ovaj intenzivni privredni rast je praćen snažnom investicionom aktivnošću i većom ličnom potrošnjom domaćinstava. Sve to pokazuje da u 2019. godini privredni rast može da bude i veći od projektovanih 3,5 odsto, i da dostigne 3,7 - 3,8 odsto, a sledeće godine da premaši 4 odsto", rekao je Mali.

 

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Srbija, stopa rasta

Share