Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Dolar je zabeležio male promene na trgovanju u Londonu u četvrtak, pošto je rizik izazvan prethodne noći ulaskom SAD i Kine u novi konflikt zbog Hong Konga malo splasnuo.

Ilustracija

BEOGRAD - Dolar je zabeležio male promene na trgovanju u Londonu u četvrtak, pošto je rizik izazvan prethodne noći ulaskom SAD i Kine u novi konflikt zbog Hong Konga malo splasnuo.

Kina je upozorila Ameriku da će preduzeti "odlučne protivmere“ kao odgovor na američki zakon, kojim se podržavaju antivladini demonstranti u Hong Kongu.

Ipak, apetit investitora prema riziku je počeo da se vraća na trgovanju u Londonu budući da nema naznaka da su pregovori o "prvoj fazi" trgovinskog sporazuma između SAD i Kine ugroženi.

Dolarski indeks je na zatvaranju tržišta bio u porastu za manje od 0,1 posto, trgujući se u uskim rasponima, dok je japanski jen - poznat kao sigurna valuta - bio u porastu za oko 0,1 procenat u odnosu na dolar.

Švajcarski franak je prema dolaru ojačao za manje od 0,1 posto.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u četvrtak na nivou od 117,40/70. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 23,3 miliona evra po prosečnom kursu od 117,6138. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na nivou od 117,40/70.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 2.800 miliona dinara na nivou od 1,2 do 1,03.

Tagovi: Rajfajzen, Vesti sa tržišta

Share