U izgradnju brze pruge hoćemo da uključimo Severnu Makedoniju i Grčku

Izgradnja brze pruge od Beograda do Budimpešte najveći je infrastrukturni projekat u ovom delu Evrope rekla je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koja je najavila da se sutra u Beogradu održava trilateralni ministarski sastanak Srbije, NR Kine i Mađarske na kojoj i da će glavna tema biti realizacija ovog važnog projekta.

Foto Tanjug/D.Aničić, ilustracija

BEOGRAD - Izgradnja brze pruge od Beograda do Budimpešte najveći je infrastrukturni projekat u ovom delu Evrope rekla je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koja je najavila da se sutra u Beogradu održava trilateralni ministarski sastanak Srbije, NR Kine i Mađarske na kojoj i da će glavna tema biti realizacija ovog važnog projekta.

Ona je za RTS rekla i da je ovo finansijski najzahtevniji projekat , s obzirom na to da je njegova vrednost kroz Srbiju blizu dve milijarde dolara, a ukupno četiri milijarde...

 

Mihajlović: Gradićemo još 400 km novih autoputeva

Srbija ove godine započinje gradnju 400 kilometara novih autoputeva, kao deo novog investicionog ciklusa koji će biti pokrenut, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović.

"To ne bi bilo moguće da nemamo uređen budžet i da nismo politički i finansijski stabilni", rekla je Mihajlović gostujući na RTS-u, saopštilo je ministarstvo..

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Mihajlović, projkti, pruga

Share