Nemačko - srpski sajam karijere

Prvi sajam poslovne karijere, pod nazivom "German-Serbian Career Fair" i u organizaciji Delegacije nemačke privrede u Srbiji i Nemačko-srpskog privrednog udruženja, biće održan u Beogradu 16. i 17. maja.

Screenshot video Tanjug, ilustracija

BEOGRAD - Prvi sajam poslovne karijere, pod nazivom "German-Serbian Career Fair" i u organizaciji Delegacije nemačke privrede u Srbiji i Nemačko-srpskog privrednog udruženja, biće održan u Beogradu 16. i 17. maja.

Pored izložbenog dela, u kome će se predstaviti kompanije kao uspešni poslodavci sa svojom seminarskom ponudom kao i brojne institucije, sajam će imati seriju propratnih manifestacija.Prvog dana će biti održna panel-diskusija "Tržište rada u Srbiji - potrebe za stručnim kadrovima i mogućnosti unapređivanja karijere". Nemački i srpski stručnjaci pokušaće da odgovore na pitanje, kako ubuduće obrazovni sistem u Srbiji efikasnije može da prati potrebe privrede. Istog dana predviđene su i četiri radionice poznatih nemačkih institucija.

Glavni događaj drugog dana, 17.maja, biće panel-diskusija na temu "Evropa bez granica - mogućnosti razmene Know-How", namenjena srpskim inženjerima i IT stručnjacima, na kojoj će govoriti nemački i srpski stručnjaci. Istog dana kompanije-učesnice će održati svoje prezentacije, nakon čega je predviđen kratak razgovor sa onlajn prijavljenim posetiocima.

Organizatori su pokrenuli i internet prezantaciju sajma sa adresom www.careerfair.rs, gde se nalaze sve potrebne informacije za sve koji se interesuju za teme koje će događaj obuhvatiti.

Tagovi: Nemačka, Srbija, sajam karijere, nezaposeni, zapošljavanje

Share