Novosadski sajam povećao prodaju za 15 odsto

Novosadski sajam je za ovogodišnji Međunardoni poljoprivredni sajam, koji počinje naredne subote, povećao prodaju štandova za 15 odsto u odnosu na prošlogdišnji sajam poljoprivrede, izjavio je

Screenshot Video Tanjug

NOVI SAD - Novosadski sajam je za ovogodišnji Međunardoni poljoprivredni sajam, koji počinje naredne subote, povećao prodaju štandova za 15 odsto u odnosu na prošlogdišnji sajam poljoprivrede, izjavio je Tanjugu generalni direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač.

"Ove godine u odnosu na prošlu imaćemo do 15 odsto više prodatih štandova, a samim tim prihodi će biti veći nego prošlogodišnji", rekao je Lukač, dodajući da se nada da će taj trend rasta prodaje biti nastavljen i naredne godine.

Jubilarni, 80. Međunarodni poljoprivredni sajam biće održan na Novosadskom sajmu od 18. do 24. maja.

Lukač je istakao da je karakteristično za ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam da se odžava u godini velikih jubileja koji proslavlja Novosadski sajam i koji će, kako je rekao, biti dostojno obeleženi različitim manifestacijama.

"Novosadski sajam ove godine obeležava 90 godina postojanja, 80 godina Poljoprivrednog sajma i 60 godina od kada nosi ime Novosadski sajam, a 17. maja uveče u Kongresnom centru biće proslavljen 90. rođendan, da bi odmah u subotu pre podne svečano bio otvoren jubilarni 80. Međunarodni poljoprivrdni sajam", kazao je Likač.

On je istakao da je novi menadžment Novosadskog sajma za ovogodišnji sajam poljoprivrede uveo niz novina, pre svega, u politici cena, ali i u organizacionom delu, a sve s ciljem povećanja broja posetilaca i prodajnog prostora.

"Ono što je novina na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu je tzv. porodični dan koji je na programu u nedelju, 19. maja i tokom koga će cela porodica za cenu jedne ulaznice moći da uđe na Sajam", istakao je Lukač, dodajući da je novina i to što će radno vreme Sajma biti od devet do19 sati.

Direktor Novosadskog sajma je naglasio da će na 80. jubilarnom poljoiprivrednom sajmu nastupiti izlagači iz više od 60 zemalja širom sveta kojih će biti više stotina i da će zajedno sa domaćim izlagačima njihov ukupan broj biti veći od 1.500.

"Posetioce Sajma već po tradiciji očekuju brojne aktivnosti, noviteti iz oblasti poljoprivredne mehanizacije, naučni i stručni seminari i uvek izuzetno atraktivna izložba stoke", najavio je Lukač.

Novo rukovodstvo Novosadskog sajma, prema Lukačevim rečima, ima ozbiljne planove reorganizacije i sajma poljoprivrede, ali i broja i vrsta sajamskih priredbi tokom godine koji bi, kako je kazao, trebalo da doprinesu da već naredne godine dođe do povećanja broja učesnika, broja zemalja koje nastupaju na Međunarodnom poljoiprivrednom sajmu, kao i povećanja broja posetilaca.

"Ove godine na Poljoprivrednom sajmu kompletna jedna hala je namenjena građevinskoj operativi, pa je veoma verovatno da ćemo naredne godine u sajamski kalendar vratiti sajam građevinarstva, a u planu je i pokretanje specijalizovanih sajmova kozmetike i medicinske opreme, čime će lepeza sajamskih priredbi na Novosadskom sajmu biti značajno uvećana", istakao je Lukač.

Prema njegovim rečima, Novosadski sajam će u znatnoj meri preispitati svoju politiku cena u odnosu na klijente radi povećanja prisustva većeg broja izlagača, ali će se povesti računa i o cenovnom odnosu prema posetiocima, uz uvođenje raznih akcija kao što su "porodični dan" ili brojni popusti.

Osvrćući se na aktuelno stanje unutar Novosadskog sajma, Lukač je kazao da Novosadski sajam ima ozbiljan potencijal i da se nada da će taj potencijal doći do izražaja.

On je istakao da Novosadski sajam raspolaže velikim brojem dobrih kadrova, ali da neke od njih treba podstaći da se aktiviraju i pruže  maksimum, jer je, kako je rekao, u prethodnom periodu "na Novosadskom sajmu bila zavladala nekakva letargija".

"Ono što moramo popravljati svakako je veliki broj hala koje moraju biti renovirane ili čak u potpunosti zamenjene, jer su, uglavnom, građene pedesetih godina prošlog veka. Pogotovo moramo renovirati deo gde je stočna izložba, ali ima ideja da se renovira i ceo koncept Sajma", rekao je Lukač.

On je dodao da postoji mogućnost da Novosadski sajam u partnerstvu sa nekim drugim institucijama uđe u izgradnju nekih novih objekata.  

Video galerija:

Tagovi: Dragan Lukač, Novosadski sajam, prodaja

Share