Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Japanski jen je ojačao, dok je kineski juan zabeležio najveći pad za 10 meseci u ponedeljak, nakon što je američki predsednik Donald Tramp ponovo zapretio da će povećati tarife na uvoz robe iz Kine, što je pokrenulo rasprodaju rizičnih aktiva.

Ilustracija

BEOGRAD - Japanski jen je ojačao, dok je kineski juan zabeležio najveći pad za 10 meseci u ponedeljak, nakon što je američki predsednik Donald Tramp ponovo zapretio da će povećati tarife na uvoz robe iz Kine, što je pokrenulo rasprodaju rizičnih aktiva.

Glavne valute su se kretale blizu dnevnog minimuma, pri čemu je dolar bio stabilan u odnosu na korpu valuta.

Na tržištima novca se procenjuje da je sve veća verovatnoća da će kamate u SAD-u biti smanjene do januara.

Funta je oslabila pola procenta izgubivši deo dobitaka ostvarenih u petak, nakon što je opoziciona Laburistička partija optužila premijerku Terezu Mej za odavanje detalja o kompromisu o kojem se raspravlja, i za ugrožavanje pregovora o Bregzitu.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u ponedeljak na nivou od 117,70/118,00. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 8,4 miliona evra po prosečnom kursu od 117,9620. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je ostao stabilan na nivou od 117,70/118,00. Tržište se zatvorilo na istom nivou. Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 3.870 miliona dinara na nivou od 1,85 do 1,98.

Tagovi: Rajfajzen, Vesti sa tržišta

Share