Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Dolar se kretao blizu tronedeljnog maksimuma u utorak, jer je smanjenje volatilnosti na trzzisstima povechalo trazznju za riziccnijim aktivama, pri ccemu su vissi prinosi na americcke obveznice takodje pruzzali odredjenu podrssku.

Tanjug, ilustracija

BEOGRAD - Dolar se kretao blizu tronedeljnog maksimuma u utorak, jer je smanjenje volatilnosti na trzzisstima povechalo trazznju za riziccnijim aktivama, pri ccemu su vissi prinosi na americcke obveznice takodje pruzzali odredjenu podrssku.
Prinosi na 10-godissnje americcke hartije su porasli za visse od 20 baziccnih poena u protekle ccetiri sedmice na jednomeseccni maksimum, povechavajuchi trazznju za hartijama denominovanim u americckoj valuti.
Kretanja na vechini trzzissta su bila ograniccena, jer su se finansijska trzzissta tek otvorila nakon uskrssnjih praznika.
Dolarski indeks je ojaccao u odnosu na korpu ssest valuta, na 97,39 poena, krechuchi se ka ovogodissnjem maksimumu od 97,71 poena, koji je zabelezzen poccetkom marta.
Kretanje dolara prema evru i funti je bilo neznatno, pri ccemu je jedinstvena valuta oslabila na 1,1243 dolara, dok je funta ojaccala na 1,2986 dolara.
Domache medjubankarsko devizno trzzisste otvorilo se u utorak na nivou od 117,80/118,10. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan.
Obim zabelezzen na medjubankarskom trzzisstu do 12,30 ccasova iznosio je 19 miliona evra po proseccnom kursu od 118,0328. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan. Trzzisste se zatvorilo na nivou od 117,80/118,10.
Obim na medjubankarskim prekonochnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 7.810 miliona dinara na nivou od 1,90 do 2,00.

Tagovi: Rajfajzen, banka, vesti

Share