Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Kartkoročni ulozi na evru, koji su ionako blizu dvoipogodišnjeg maksimuma, prema najnovijim podacima o pozicioniranju za period do 5. marta, verovatno će dobiti dodatni podsticaj narednih dana, kažu investitori.

Ilustracija

BEOGRAD - Kartkoročni ulozi na evru, koji su ionako blizu dvoipogodišnjeg maksimuma, prema najnovijim podacima o pozicioniranju za period do 5. marta, verovatno će dobiti dodatni podsticaj narednih dana, kažu investitori.

Evro je ojačao za 0,2 procenta na 1,1247 dolara u ponedeljak nakon prošlonedeljnog pada od 1,2 procenta, što je bio njegov najveći nedeljni gubitak u više od šest meseci.

Funta je ponovo bila pod pritiskom, s obzirom na to da su evroskeptični poslanici upozorili britansku premijerku Terezu Mej da bi parlament mogao po drugi put da odbije njen sporazum o Bregzitu.

Funta je na kratko skliznula na tronedeljni minimum od 1,2945 dolara na azijskom trgovanju, pre nego što je nadoknadila veći deo gubitka.

Indikator očekivane tržišne volatilnosti funte je porastao reflektujući nervozu na većini valutnih tržišta uoči niza ključnih glasanja u britanskom parlamentu ove nedelje.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u ponedeljak na nivou od 117,85/118,15. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 12 miliona evra po prosečnom kursu od 118,0567. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan. Tržište se zatvorilo na nivou od 117,85/118,15.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 3.079 miliona dinara na nivou od 1,85 do 1,95.

 

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Rajfajzen, Vesti sa tržišta

Share