Kako digitalilizacija utiče na bankarski sektor?

Kako četvrta industrijska revolucija, digitalna transformacija, utiče na transformaciju bankarskog sektora, bila je jedna od tema trećeg dana Kopaonik biznis foruma.

Tanjug, T.Valic

BEOGRAD - Kako četvrta industrijska revolucija, digitalna transformacija, utiče na transformaciju bankarskog sektora, bila je jedna od tema trećeg dana Kopaonik biznis foruma.

Bankari kažu da su krenuli sa digitalizacijom raznih usluga, te se tako uvode onlajn poslovnice, obavljaju jednostavne finansijske transakcije preko vajbera, ali se ide i na robotizaciju nekih procesa...

 

Bankari: Kamatne stope na istorijskom minimumu

 

Kamatne stope su na istorijskom minimumu i taj trend će se zadržati i u narednom periodu, a veoma je važno to što su ostvareni dobri makroekonomski rezultati i stabilnost, rečeno je sinoć na Panelu "Izgledi za rast iz perspektive bankarskog sektora" u okviru Kopaonik biznis foruma.

Predsednica Izvršnog odbora AIK banke Jelena Galić rekla je da ima prostora za rast naročito u delu bankarske aktivnosti, da je vidno da su ostvareni dobri makroekonski rezultati, ali da oni nisu dovoljni da bi se moglo govoriti o dugoročnom održivom rastu...

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: digitalilizacija bankarski sektor

Share