Ljajić: Ako se takse ne ukinu brzo,dugoročna šteta biće veća

Ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić ocenio je danas da će ako Priština uskoro ne ukinu takse od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije dugoročna šteta biti veća od trenutnih 66,2 miliona evra.

Tanjug, D.Goll, arhiva

BEOGRAD - Ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić ocenio je danas da će ako Priština uskoro ne ukinu takse od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije dugoročna šteta biti veća od trenutnih 66,2 miliona evra.

On je za RTS rekao da će ako odluka o taksama bude važila još neko vreme, "neki drugi igrači" preuzeti prostor na KiM koji je imala Srbija.

 

Ljajić: Pregovori sa EAU zapeli oko cigareta,vinjaka,sira

 

Ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da su pregovori sa Evroazijskom unijom "zapeli" kod cigareta, sira, vinjaka i živinskog mesa, jer pojedine članice te asocijacije neće da popuste i pristanu na bescarinski režim, jer štite svoje tržište.

"Teorijski deo smo uradili, a zapeli smo kod direktnih roba koje bi se našle na bescarinskom režimu. Oni su bili voljni da popuste za voćne rakije koje će moći da se bez carine izvoze na tržište od oko 180 miliona ljudi, i to je dobra stvar", rekao je Ljajić za RTS.

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Ljajić takse KiM

Share