Antić: EPS povećao proizvodnju struje za 1,2 odsto

EPS je ispunio planove u 2018. i povećao proizvodnju struje za 1,2 odsto, a u 2019. planirano je da ukupna proizvodnja električne energije u Srbiji bude uvećana za čeitri odsto i iznosi ukupno 40 teravat časova, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić.

FOTO TANJUG/ EPS/ Danilo Mijatovic/ bk

VREOCI - EPS je ispunio planove u 2018. i povećao proizvodnju struje za 1,2 odsto, a u 2019. planirano je da ukupna proizvodnja električne energije u Srbiji bude uvećana za čeitri odsto i iznosi ukupno 40 teravat časova, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić koji je zajedno sa vd. direktorom EPS-a Miloradom Grčićem posetio utovarnu stanicu u Vreocima odakle se ugalj prugom doprema do Termoelektrane Nikola Tesla.

Antić je zahvalio EPS-u i zaposlenima u tom preduzeću što rade i praznicima, to jest 365 dana u godini, 24 sata dnevno.

 

Grčić:Održaćemo maksimalno stabilan sistem tokom cele zime

Direktor EPS Milorad Grčić najavio je danas da će maksimalna stabilnost elektroenergetskog sistema u zemlji, kakva je bila tokom novogodišnje noći, biti održana tokom cele zime.

Grčić je to rekao tokom zajedničkog obilaska sa ministrom energetike Aleksandrom Antićem utovarne stanice u Vreocima, odakle se ugalj prugom doprema do Termoelektrane Nikola Tesla.

 

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: EPS, struja, povećanje

Share