Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Dolar je nastavio da slabi u ponedeljak, nakon što je zabeležio najveći nedeljni pad u protekla dva meseca, pošto su investitori smanjili deo svojih dugih pozicija nakon prošlonedeljnih pomirljivih izjava američkih kreatora monetrane politike.

Ilustracija

BEOGRAD - Dolar je nastavio da slabi u ponedeljak, nakon što je zabeležio najveći nedeljni pad u protekla dva meseca, pošto su investitori smanjili deo svojih dugih pozicija nakon prošlonedeljnih pomirljivih izjava američkih kreatora monetrane politike.

U odnosu na korpu valuta, dolar je skliznuo za 0,1 procenat na 96,38 poena nakon pada od skoro pola procenta prošle nedelje, što je bio najveći nedeljni pad od kraja septembra.

Uprkos slabljenju dolara, evro nije uspeo da znatnije ojača iznad nivoa od 1,14 dolara, jer je zabrinutost zbog pregovora između Brisela i Rima o italijanskim budžetskim planovima nagrizla apetite za rizikom. Evro se trgovao na nivou od 1,1422 dolara.

Funta je oslabila prema dolaru za 0,2 procenta i trgovala se na nivou od 1,2817 dolara, nakon jednoprocentnog pada prošle nedelje do kojeg je došlo kada je nacrt sporazuma britanske premijerke Tereze Mej o "razvodu" od Evropske unije naišao na oštro protivljenje opozicije, pri čemu je nekoliko ministara dalo ostavke.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u ponedeljak na nivou od 118,05/35. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 9,9 miliona evra po prosečnom kursu od 118,2546. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je blago oslabio na 118,10/40. Tržište se zatvorilo na nivou od 118,10/40.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 2.660 miliona dinara na nivou od 2,35 do 2,55.

Tagovi: Rajfajzen, Vesti sa tržišta

Share