Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Evro je oslabio nakon što je Evropska komisija u četvrtak smanjila prognoze privrednog rasta Italije, pojačavši zabrinutost investitora u pogledu duga i ekonomskih izgleda treće po veličini članice evrozone.

Tanjug, ilustracija

Preuzmite PDF izveštaj OVDE

BEOGRAD - Evro je oslabio nakon što je Evropska komisija u četvrtak smanjila prognoze privrednog rasta Italije, pojačavši zabrinutost investitora u pogledu duga i ekonomskih izgleda treće po veličini članice evrozone.

Dok je evro potonuo, dolarski indeks je nastavio da se oporavlja budući da je na valutnim tržištima nastupilo olakšanje nakon rezultata izbora u SAD, pa su se investitori fokusirali na monetarni sastanak Federalnih rezervi.

Evro se trgovao u padu za 0,2 procenta, na nivou od 1,1404 dolara, odnosno na dnevnom minimumu.

S druge strane, dolar se udaljio od dvoiponedeljnog najnižeg nivoa koji je zabeležen u sredu. Dolarski indeks je ojačao za 0,3 procenta na 96,251 poena, a u sredu je zabeležio minimum od samo 95,678 poena.

U odnosu na japanski jen, dolar je porastao za 0,2 procenta, na 113,72 jena.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u četvrtak na nivou od 118,20/50. Tokom prepodnevnog dela trgovanja nije bilo promena.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 18,2 miliona evra po prosečnom kursu od 118,3900. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan. Tržište se zatvorilo na nivou od 118,20/50.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 6.790 miliona dinara na nivou od 2,30 do 2,55.

Tagovi: Rajfajzen banka Vesti

Share