Brnabić: Očekujem suficit u budžetu od 28 milijardi dinara

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje da na kraju godine imamo suficit u budžetu od oko 28 milijardi dinara.

Tanjug, FILIP KRAINCANIC

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje da na kraju godine imamo suficit u budžetu od oko 28 milijardi dinara.

Brnabić je zadovoljna rezultatima vlade, ali je istakla da se mora raditi još brže i efikasnije, te da smo izvukli pouke i iz “Bele knjige” Saveta stranih investitora i ovogodišnje pozicije na Duing biznis listi Svetske banke...

 

Očekujem uskoro rešenja za pojedina preduzeća

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je danas očekivanje da će uskoro uslediti privatizacija ili pronalaženje strateških partnera za pojedina preduzeća, među kojima su Ikarbus, Lasta, BIP, FAM Kruševac, Luka Novi Sad.

"U ovom trenutku radimo na rešavanju pitanja Ikarbusa, Laste, BIP-a, FAM Kruševac, Luke Novi Sad... To su neka od velikih imena i ja očekujem da ćemo uskoro imati privatizaciju ili nalaženje strateškog partnera, da oni više ne odlvlače novac iz budžeta, već da ponovo vode brži ekonomski rast Srbije", rekla je Brnabićeva na predstavljanju "Bele knjige" Saveta stranih investitora u Beogradu...

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Brnabić Očekujem suficit

Share