Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Dolar je u sredu uglavnom mirovao pošto su tržišta ostala oprezna zbog moguće eskalacije trgovinskog konflikta između SAD i Kine, a u okolnostima sve većeg slabljenja juana.

Foto logo

BEOGRAD, 13. septembra (Tajnug) - Dolar je u sredu uglavnom mirovao pošto su tržišta ostala oprezna zbog moguće eskalacije trgovinskog konflikta između SAD i Kine, a u okolnostima sve većeg slabljenja juana.

Ostale valute jedva da su zabeležile bolje rezultate, pri čemu je evro bio pod pritiskom zbog informacija da će Evropska centralna banka srezati prognoze rasta na današnjem monetarnom sastanku, dok je britanska funta već duže vreme pod uticajem domaćih političkih problema.

U odnosu na korpu valuta, dolar je oslabio za 0,1 procenat, tako da je dolarski indeks iznosio 95,13 poena, udaljivši se od tronedeljnog maksimuma od 95,74 poena zabeleženog prošle nedelje.

Dolar je ojačao u protekle dve nedelje za skoro 1,0 procenat, čime je njegov rast u proteklih šest meseci premašio 6,0 procenata.

Evro je skliznuo naniže za 0,1 procenat na 1,1591 dolara, pošto su podaci pokazali da je proizvodnja u evrozoni u julu pala drugi uzastopni mesec, i to više nego što je očekivano.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u sredu na nivou od 118,20/50. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 4,3 miliona evra po prosečnom kursu od 118,4650. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na nivou od 118,20/50.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 1.040 miliona dinara na nivou od 1,90 do 1,95.

 

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Share