Vučić: Veće subvencije za prerađivačku industriju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će biti povećane subvencije za pogone i fabrike koje će se baviti prerađivačkom industrijom.

FOTO TANJUG/ TANJA VALIČ

ŠID - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će biti povećane subvencije za pogone i fabrike koje će se baviti prerađivačkom industrijom.

Vučić je istakao da je za državu veoma važna prerađivačka industrija mesa, voća i povrća.

 

Sa HPK je još sve otvoreno

Predsednik Srbije rekao je da je sve u vezi tužbe kompanije HPK koja je upravljala železarom u Smederevu otvoreno i da će se država boriti da ne plati traženih 10 do 12 miliona dolara.

Vučić je, na konstataciju da je kompanija HPK, koja je upravljala železarom, tužila državu i železaru, i da je predviđeno da se plati 12 miliona dolara, te pitanje ko će da plati taj novac, rekao da smatra da nemamo obavezu da plaćamo tu svotu.

 

Ponosan sam što posle 17 godina ponovo radi Srem Šid

Predsednik Vucić kaže da je ponosan što posle 17 godina ponovo radi fabrika za preradu mesa Srem Šid, koja uposljava 130 ljudi, i da se nada da će u narednih pet godina stočni fond u Srbiji da se vrati na nivo iz 1989. godine, a to je dva miliona grla stoke.

On je rekao da je ponos sremske industrije, grada Šida i cele Srbije oživeo zahvaljujući vrednim rukama vlasnika firmi Agropapuk iz Kukujevaca i Industrije mesa Đurđević iz Pećinaca, ali i dobrom ugovoru koji Srbija ima sa Turskom o godisnjem izvozu 5.000 tona goveđeg mesa.

 

Deficit Šida može se popraviti većim zapošljavanjem

Predsednik Srbije izjavio je da nije zadovoljan što opština Šid ima 70.000 evra deficita u budžetu u toku godine, te da se to može promeniti većim zapošljavanjem.

Vučić je prilikom posete fabrici za preradu mesa Srem Šid istakao da Šid trenutno ima uvećane prihode za 13 odsto i rashode za 16 odsto.

 

Vučić posetio fabriku za preradu mesa Srem Šid

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas fabriku za preradu mesa Srem Šid, kao primer uspešne privatizacije iz stečaja i firme kojoj su zahvaljujući novom Sporazumu o slobodnoj trgovini s Turskom, otvorena vrata za tamošnje tržište.

Vučić je obišao pogone fabrike zajedno sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Vučić industrija subvencije

Share