Šef Misije MMF, Rouf: Srpska ekonomija nastavlja rast na zdravim osnovama

Nakon uspešno završenog trogodišnjeg aranžmana sa MMF-om, srpska ekonomija nastavlja rast na zdravim osnovama, rekao je danas šef Misije te međunarodne finansijske institucije, Džejms Rouf, i naglasio da očekuje da će Srbija ispuniti predviđenu stopu rasta od 3,5 odsto BDP za ovu godinu, te istakao da taj rast može da bude i veći.

Tanjug, Z.Žestić

BEOGRAD - Nakon uspešno završenog trogodišnjeg aranžmana sa MMF-om, srpska ekonomija nastavlja rast na zdravim osnovama, rekao je danas šef Misije te međunarodne finansijske institucije, Džejms Rouf, i naglasio da očekuje da će Srbija ispuniti predviđenu stopu rasta od 3,5 odsto BDP za ovu godinu, te istakao da taj rast može da bude i veći.

Rouf je to rekao u razgovoru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je naglasio da je taj rast zasnovan na investicijama, izvozu i potrošnji...

 

Nastavak razgovora posle imenovanja ministra finansija

Razgovori sa srpskim vlastima su bili produktivni, postignut je sporazum o ključnim elementima novog programa, a kada bude imenovan novi ministar finansija tim Međunarodnog monetarnog fonda će se vratiti u Srbiju radi završetka razgovora o novom aranžmanu, poručio je danas šef Misije MMF DŽejms Rouf.

"Tokom ove posete nastavili smo veoma produktivne razgovore sa vlastima o njihovom programu ekonomskih reformi koji bi podržao MMF putem Instrumenta za koordinaciju politika", naveo je Rouf u pisanoj izjavi na kraju dvonedeljne posete Srbiji povodom razgovora o novom nefinasijskom aranžmanu...

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Srpska ekonomija rast

Share