Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Dolar je bio na putu da zabeleži gubitke četvrti dan zaredom u ponedeljak pošto se apetit prema riziku u najvećoj meri vratio, a investitori se pitaju da li nedavno jačanje dolara posustaje.

Rajfajzen

BEOGRAD - Dolar je bio na putu da zabeleži gubitke četvrti dan zaredom u ponedeljak pošto se apetit prema riziku u najvećoj meri vratio, a investitori se pitaju da li nedavno jačanje dolara posustaje.

Dolarski indeks, koji prati kretanje američke monete u odnosu na šest glavnih valuta, zabeležio je četvoroipomesečni maksimum prošle srede, budući da je rast prinosa na američke državne hartije od vrednosti naglasio širok raspon između prinosa u SAD i ostalih zemalja.

Dolaski indeks je pao za 0,3 procenta u ponedeljak na 92,402 poena, udaljivši se od prošlonedeljnog najvišeg nivoa u 2018. godini.

Evro je u međuvremenu u ponedeljak zabeležio dobitke treći dan zaredom, ohrabren slabljenjem dolara.

Jedinstvena valuita je ojačala za 0,4 procenta na 1,1986 dolara, nakon što je prošle nedelje zabeležila pad na 1,1823 dolara, što je bio najslabiji nivo od 22. decembra.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u ponedeljak na nivou od 118,05/35. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 24,4 miliona evra po prosečnom kursu od 118,2132. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan. Tržište se zatvorilo na nivou od 118,05/35.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 500 miliona dinara na nivou od 2,00 do 2,05.

Tagovi: Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Share