PPT "Servoupravljači" proširuju proizvodne kapacitete

U jednoj od fabrika iz sistema Prve petoletke u Trsteniku - PPT "Servoupravljači" uskoro će biti puštene u rad četiri nove mašine, koje su kupljene iz redovnih subvencija države, saopšteno je iz tog preduzeća.

Screenshot Video Tanjug, ilustracija

TRSTENIK - U jednoj od fabrika iz sistema Prve petoletke u Trsteniku - PPT "Servoupravljači" uskoro će biti puštene u rad četiri nove mašine, koje su kupljene iz redovnih subvencija države, saopšteno je iz tog preduzeća.

Mašine će, kako se navodi, biti upotrebljene u proizvodnji razvodnih klipova, razvodnih čaura i servostata, čime će se otkloniti "usko grlo" u uslovima povećane proizvodnje i omogućiti da se poveća produktivnost, uz istovremeno rasterećenje sadašnjeg mašinskog pogona i zaposlenih radnika.

"Radi se o mašinama sa CNC savremenom upravljačkom jedinicom, koje će pomoći da Servoupravljači ostvare planiranu proizvodnju, realizuju ugovorene poslove i izvoz", rekao je direktor pripreme  i proizvodnje u PPT "Servoupravljači" Dragan Babić.

Kako bi se odgovorilo zahtevima tržišta, plan je da nove mašine, smatraju u toj fabrici, budu puštene u proizvodnju u naredne dve nedelje.

"Potrebno je da ostvarimo što bolju proizvodnju kako bismo ispoštovali rokove i dogovore prema dobavljačima, ali i obaveze koje imamo prema radnicima i državi", kazao je predsednik Skupštine fabrike Zoran Rašković.

On je dodao da su ove mašine neophodne zbog povećanja proizvodnje i izrazio očekivanje da će se u narednom periodu nabaviti nove mašine za potrebe brušenja.

 

Tagovi: Trstenik, PPT "Servoupravljači"

Share