Poslodavci nisu skloni fleksibilnom radnom vremenu

Fleksibilno radno vreme za zaposlene roditelje još nije popularno kod većine poslodavaca u Srbiji, niti su skloni finansijskoj pomoći, pokazuje istraživanje o usklađivanju rada i roditeljstva koje je danas predstavljeno u Privrednoj komori Srbije, zajedno sa novom Strategijom za podsticanje rađanja.

Tanjug, Pixabay.com, ilustracija

BEOGRAD - Fleksibilno radno vreme za zaposlene roditelje još nije popularno kod većine poslodavaca u Srbiji, niti su skloni finansijskoj pomoći, pokazuje istraživanje o usklađivanju rada i roditeljstva koje je danas predstavljeno u Privrednoj komori Srbije, zajedno sa novom Strategijom za podsticanje rađanja.

Ministarka za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović je ukazala da je veoma važno da se i kompanije uključe u aktivnosti za dostizanje većeg nataliteta u Srbiji...

 

Prema STO, 4 dece nije rizik,čak poželjno za zdravlje majke

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je finansijska podrška majkama od 1. jula ograničena na četvoro dece u skladu sa mišljenjem Svetske zdravstvene organizacije da do četvrtog porođaja nema rizika po zdravlje majke.

"Svetska zdravstvena organizacija kaže da nema rizika po zdravlje majke kada rađa do četvrtog deteta i zato je naša podrška finansijska samo za četvoro dece", rekla je Đukić Dejanović odgorajući na pitanja u Privrednoj komori Srbije.

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Poslodavci radno vreme

Share